divendres, 9 de gener de 2009

6

Un Nadal diferent: SÈTENit de Nadal a un petit poble anomenat Balaruc-les-Bains, a la vora d’una estany d’aigua marina. Els carrers deserts, lluny del Nadal més opressiu quan el cor no et demana viure’l amb il·lusió infantil. Un petit restaurant, l’únic obert, ens va acollir tal qual fos un pessebre. Amabilitat, caliu i tendresa, els millors ingredients per la felicitat de l’Anna i pel nostre benestar. El David, ben present, si més no, al meu cor, de manera constant.

Dia de Nadal, assolellat, al poble portuari de Sète. Fars solitaris i amatents, símbols de fortalesa, evocadors de llum en temps de tempesta. Terra d’ostres que acumulen paciència per fer el seu tresor; i de gavines, sempre volant lliures, però sempre a prop i presents, fent companyia. I de gent molt autèntica i hospitalària, curtida en històries de mar i potser de tragèdies, que va resultar especialment atenta amb nosaltres, aquell dia de Nadal, d’ambient de recolliment. I una petita capella, oportuna, discreta i amagada, dalt d’un turó amb la vista a l’horitzó. I més enllà.

I dia de Sant Esteve, de tornada aparentment tranquil·la, de visita a una fàbrica de dolços, plena de colors i de somnis d’infantesa. Neu nadalenca, bucòlica i entranyable, que de sobte, sense previ avís, es va convertir en tempesta agressiva, i que ens va convidar a aturar-nos i buscar refugi. I a acceptar els contratemps i l’adversitat tal com venen i sense posar resistència. I com a premi, una deliciosa tarda-nit de propina, plena d’agradables sensacions en família.

Un Nadal diferent. Un Nadal estimant i amb pau

6 comentaris:

Pili ha dit...

Pues me alegro Natxo que hayais guardado un poquito de paz en el corazón en estas fechas tan difíciles. El vídeo muy bonito y Anna cada día más guapa.

kalidoscopi ha dit...

Me n'alegro que hàgiu pogut viure un Nadal autèntic i d'acord amb el vostre estat d'ànim.
Tal com el descrius, un Nadal tendre i amorós on només comptàveu vosaltres quatre.

kweilan ha dit...

Doncs lo millor és fer el que us vingui de gust i si tenieu ganes de fugir de la gran ciutat i anar a un lloc tranquil on ningú us coneixia, perfecte. Me n'alegro que passessiu uns dies tranquils.

ROSER ha dit...

Un nadal envoltats d'aquests paisatges tan macos ha de ser un nadal espacial, tal com ha estat el vostre d'aquest any.Realment i mirant enrere sempre trobeu uns llocs preciosos on poder compartir moments familiars.

rivendel ha dit...

Natxo et poso el comentari que he fet al blog del David, desconeixia que també tenies aquest blog.

Dona molte sgracies a l'annie pel llibre m'ha fet molta il·Lusió


Natxo, a sète vau veure un parell de fars preciosos, de pedre nua com els acostumen a fer a França, sense ratlles ni franjes de colors.
Només la seva llum radiant e intermitent , diferenta per cada far, els identifica durant la nit,
DE dia la majestuositat de la seva arquitectura els distingeix de lluny.
En cas de boira la sonoritat d'una trompeta greu ens fa saber que estàn a prop.
Plogui, nevi, amb boira de dia o de nit podem ser com un far per aquells que mes estimem i pels que naveguin desorientats.

kalidoscopi ha dit...

Mai t'he comentat res del poema que tens dedicat a l'Anni de Celdoni Fonoll, però me'l llegeixo molt sovint.
És una descripció perfecta de la força i la "verdor" que guarda l'Anni dins seu i que traspua en tot moment.
És un poema preciós.